Kontrollera nedladdade filer med Hash Droid

Om du vill vara säker på att den fil du laddat ned överensstämmer till punkt och pricka med den fil du trodde att du just laddade ned, så kan du kontrollera filens hashvärde med Hash Droid. En fils hashvärde beräknas enligt en kryptografisk algoritm.

Varje unik fil genererar en unik checksumma. Man kan säga att denna checksumma, hash, är som filens signatur. Om länken på hemsidan har en checksumma utskriven kan du jämföra den mot filens värde när den är nedladdad. Det här är användbart om du vill försäkra dig om att ingen har påverkat filens innehåll på något sätt, eller bara för att kolla att filen blivit nedladdad som den ska.

Hash Droid är ett gratis program med vars hjälp du kan jämföra checksummor samt skapa hashvärden från en text eller en fil. Du har en rad olika algoritmer att välja på. Appen är enkel, med ett rent och rakt gränssnitt utan en massa onödigt tingeltangel.

Hash Droid

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Hash Droid!
Kostnad: Gratis.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar