Genialt antikt koncept tar steget in i framtiden

Floating Stickies iconSaker blir fort ålderdomliga i vår hypersnabba värld. På kontoret är det inte mycket som är sig likt om du skulle jämföra med hur det var för trettio år sedan. Utom på en punkt: vi antecknar fortfarande saker på gula små självhäftande lappar.

Det är ett genialt koncept som aldrig verkar bli omodernt. Och nu har det tagit sig in i telefonen också!

Floating Stickies ger dig en behändig Post-It-lapp som lägger sig överst i luren. Det betyder att den ligger kvar där oavsett om du byter program eller hoppar tillbaka till hemskärmen. Det är en bra idé som gör det enkelt att använda lappen som mellanlagring för urklippt text. Jag som alltid letar bra taggar i Instagram kan nu skriva in dem i Floating Stickies utan att behöva lämna appen (det går inte att kopiera text i Instagram tyvärr).

Programmet är busenkelt att använda. Varje lapp har en liten meny för att kopiera innehållet (tyvärr fungerar inte Androids egna redigeringsfunktioner i lappen), klistra in och dela. Plustecknet öppnar en ny lapp. Stänger man en lapp så försvinner den och texten raderas. Vill man spara texten så får man dra ner rullgardinen och stänga programmet därifrån.

Det går att gömma en lapp temporärt genom att dra och släppa den mot vänstra skärmkanten. Då dyker det upp en liten penna som indikerar att du har aktiva lappar igång. Drar man pennan till höger så dyker de upp igen.

Floating Stickies screens

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Floating Stickies!
Kostnad: Gratis.

Taggar:, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar