Smart Voice Recorder hjälper dig att minnas

Ibland kan det vara bra att göra en ljudinspelning av saker som är viktiga att minnas eller dokumentera. Förr, i antikens dagar, fick man släpa omkring på en fysisk diktafon med mikrokassetter. Nu finns allt det där förstås i form av en behändig app i luren.

Smart Voice Recorder är ett fint litet program som kan spela in ljud i 6 olika kvaliteter. Låg kvalitet ger förstås betydligt längre inspelningstid (enligt appen ger 12GB ledigt utrymme ca 223 timmars inspelning med 8 kHz, vilket motsvarar telefonkvalitet, och 40 timmar i 44.1 kHz, dvs CD-kvalitet). För rena röstinspelningar eller minnesanteckningar räcker lägst kvalitet gott och väl.

Givetvis har appen den i diktafonsammanhang obligatoriska ”Skip silence”-funktionen. Det vill säga, inspelningen stoppar automatiskt när det blir tyst. Det innebär att inspelningstiden i princip fördubblas om du ska spela in en föreläsning, intervju eller något liknande, men det är också användbart ifall du vill kolla om du snarkar eller pratar i sömnen (eller om viskningarna i nattmörkret bara är drömmar…) På morgonen när du ska lyssna är bara det väsentliga inspelat.

Om du behöver spela in under cover så går det bra. Appen kan spela in även om skärmen ligger i bakgrundsläge med displayen avstängd. Det går att slå på och av en ikon i notifieringsfältet.

I övrigt har appen ett rent och enkelt gränssnitt, och även om det inte vimlar av funktioner så gör den jobbet utmärkt. Just enkelheten och utförandet av befintlig funktionalitet tycker jag motiverar ett bra betyg.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Smart Voice Recorder!
Kostnad: Gratis med annonser, som man blir av med genom att betala ca 7 kr inifrån appen.

 

Taggar:, , , , , ,

2 Responses till “Smart Voice Recorder hjälper dig att minnas”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php:58 Stack trace: #0 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php on line 58