Program som fixar bilderna del 2: PicShop

Nummer två i serien om bildbehandlingsprogram är PicShop. Programmets styrka stavas flexibilitet. Det finns många sätt att redigera bilderna, men PicShop går steget längre och låter dig dessutom välja hur mycket.

Funktioner

Appen har fyra olika kategorier; redigering, filter, ramar och extrafunktioner.

Redigering

Under redigering finner du de vanliga verktygen, som finns i de flesta mobila bildbehandlingsprogram; ljusstyrka/kontrast, färg, rotera och beskärning. Men PicShop har utökat verktygslådan med ytterligare hjälp för den fixande fotografen: autofix, fläckborttagning (för att få bort finnar, fräknar, skräp på linsen etc), fokus, tilt-shift, fisheye, skärpa och röda ögon-borttagning.

Det trevliga är att de olika verktygen har inställningsmöjligheter. Du kan t ex själv flytta runt fokuspunkten och ändra radie och styrka, och när du tar bort skräp i bilden (en funktion som för övrigt inte kan jämföras med exempelvis Photoshops dito) finns det flera ångra-steg.

Ramar

Det finns 19 olika ramar med högst varierande användbarhet och kvalitét (om man inte är 12 år gammal). En av dem går själv att ställa in färg och tjocklek på, vilket är en bra funktion som fler borde snappa upp.

Extrafunktioner

Under kategorin Extras finner vi bakgrundsfärg, bildlager (en funktion som skulle kunna användas till att lägga in en egen logo i bilden, men som i praktiken blir oanvändbar eftersom det inte verkar finnas stöd för PNG), ett ritläge, möjligheten att lägga till text i bilden (tyvärr saknas opacitet), färgändringsläge samt möjligheten att lägga in klistermärken, pratbubblor samt memes (de sistnämnda uppskattas förmodligen mest av de under 13).

Filter

Det finns 18 stycken olika filter (se nedan).

Begränsningar

Appens svaga punkt är förstås antalet filter. Det finns bara 18 stycken (ett svartvitt), inklusive ett läge som inkluderar texturer med olika blandningslägen. Men i kombination med övriga redigeringsmöjligheter finns det ändå stora möjligheter att fixa till en unik bild.

Kostnad

Programmet finns i en generös gratisversion. Enligt produkttexten på Google Play (som är exakt likadan som för fullversionen) hanterar programmet bilder i upp till 8 megapixel. Detta stämmer dock inte för gratisversionen; när du spar bilden i bäst kvalitet, blir den ungefär hälften så stor (4,3 MP). Detta är dock fortfarande bra jämfört med många andra bildbehandlingsprogram för Android.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned PicShop Lite!
Kostnad: Gratis.

Taggar:, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Program som fixar bilderna del 1: PicsPlay | Diamondroid - 3 juli 2012

    […] flexibiliteten. Även ramarna lämnar en del i övrigt att önska. När andra program (exempelvis PicShop) har manuellt inställningsbar tjocklek, är ramarna i Picsplay förinställda, och det är […]

  2. Att redigera bilder på en Android | Diamondroid - 13 augusti 2012

    […] dagarna, och som gör fotograferande med telefonen till ett rent nöje.Läs mer:Del 1: PicsPlay Del 2: PicShop Del 3: Photo Editorgoogle_ad_client = "ca-pub-3979128181637658"; /* Diamondroid 468×60 text/bild */ […]

Lämna en kommentar