Snoka upp snokare med Addons Detector

Att en applikation är gratis kan för det mesta betraktas som en ren definitionsfråga. Det kan hända att du inte betalar något för appen i reda stålar, men eftersom de flesta utvecklare finansierar sitt kodande med att visa annonser, kan man säga att du betalar med ditt privatliv.

Addons Detector är appen som letar reda på de appar som visar annonser eller samlar in information kring dig och ditt mobilanvändande.
Vidare kan programmet ge dig en lista på de rättigheter som dina installerade appar kräver, samt visa hur länge sedan det var som du installerade dem (troligtvis för att du enklare ska kunna rensa ut gammalt bortglömt skräp).
Det finns även en funktion som kallas Notification Monitor, som loggar de applikationer som skickar notiser till telefonens menyrad. Det kan vara användbart för att spåra upp de helvetets avskum till utvecklare som använder så kallade push-notifications för att visa annonser i telefonens huvudmeny, det vill säga utanför sin egen app.

I kombination med AdAway och DroidWall blir det nu alltså ytterligare lite enklare att få kontroll över, och sedan eventuellt strypa, det ständiga flödet av data som hela tiden går mellan din telefon och olika mer eller mindre okända snokare runt om i världen. Bara för att man har en mobiltelefon, finns det ju liksom ingen anledning att leva sitt liv i ett glashus.

Det som skiljer betalversionen från gratisvarianten är att du får en bevakningsfunktion som scannar igenom nya installationer och uppdateringar, vilket ju kan vara behändigt.

 

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Addons Detector!
Kostnad: Gratis.

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar