Hitta skadlig programvara med Anti Spy Mobile

Anti Spy Mobile är en ny applikation som scannar igenom din telefon på jakt efter skadliga appar.

Detta gör den genom att dels jämföra installerade appar mot en databas med kända marodörer, och dels genom att analysera applikationernas rättigheter och så kallade intents. Tanken är att det finns en del rättigheter som i kombination med varandra kan verka suspekta. På så vis går det att upptäcka eventuella hot, även om det förstås också kan fastna helt legitima appar i nätet.

Appen finns i en gratis demoversion och en betalversion, tyvärr behäftad med en ganska saftig prislapp. Gratisappen kan användas för att detektera skadliga appar som redan är installerade genom att du manuellt söker igenom telefonen, medan fullversionen har en autoscan-funktion som kan operera i bakgrunden, möjligheten att ta bort appar samt lägga till säkra appar i en godkänd lista.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned Anti Spy Mobile!
Kostnad:
Gratis demo. Finns i betalversion för ca 38 kr.

Läs mer på appens hemsida!

 

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar