Solid Explorer sopar banan med konkurrenterna

En av de vanligaste typerna av appar för Android är filhanterare – det vill säga program för att fixa med filer på telefonens interna och externa minneskort. Så behöver vi då verkligen ännu en? Efter att kikat på Solid Explorer en liten stund blir svaret: JA! Appen utmärker sig nämligen genom att vara föredömligt enkel att använda, späckad med funktioner och riktigt snygg (vilket är en trevlig detalj vi Androidanvändare inte precis är bortskämda med). Dessutom är den gratis!

Filhanterare med två separata skärmar är helt klar den enklaste modellen när man ska flytta runt sina filer. I Solid Explorer sveper du med fingret mellan två vyer. Du kan ställa in på förhand vilka default-skärmarna ska vara, t ex kan den vänstra representera det interna minneskortet och den högra det externa. Sedan är det bara att dra och släppa filer mellan skärmarna!

Bland funktionera finns inbyggd FTP/sFTP/SMB/Moln-klient (Dropbox/Box.net), så väl som en FTP-server för att enkelt komma åt telefonens innehåll från en dator på samma nätverk.
Du kan komprimera och packa upp filer, skapa bokmärken över ofta besökta platser på minneskorten, och det finns många sätt att presentera filerna på, t ex tumnaglar eller listvy. Jag gillar även den detaljerade filinformationen.
Appen kan vidare indexera innehållet i telefonen så att det går att söka efter filer via Googles sökwidget (detta går dock att stänga av) samt har root access för användare med de behoven.

När jag ser tillbaka på min tidigare favorit, Dual File Manager, så känns den nästan antik i jämförelse. Solid Explorer lägger ribban högt, och jag vet ingen annan filhanterare som ens kommer i närheten vad gäller funktion kombinerat med handhavande.

Betyg: ★★★★★
Ladda ned Solid Explorer!
Kostnad:
Gratis.

 

Taggar:, , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Töm telefonen på onödiga appar som inte går att avinstallera | Diamondroid - 20 maj 2014

    […] För att komma åt filerna manuellt behöver du en filhanterare, och då skulle jag rekommendera Solid Explorer som är riktigt, riktigt bra. Det finns även ett arkiv som innehåller alla appar, som du kan […]

Lämna en kommentar