Vakna lugnt till ljuv musik med Alarm Clock Ultra

Alarm Clock Ultra är en väckarklocka späckad med användbara funktioner. Den som har för vana att slentrianmässigt slänga ut en hand efter snooze-knappen kan till exempel tvingas lösa ett matematiskt problem eller ett pussel innan larmet pausas. Den som vill leva farligt kan välja att stänga av snooze-funktionen helt och hållet, eller åtminstone begränsa antalet upprepningar.

En trevlig extrafunktion är inbyggd äggklocka. Välj mellan lös, medium eller hårdkokt, ange äggstorlek och vips får du optimal koktid. Du har förstås även stoppur och timer (i vilken du kan spara egna snabbval), samt ett läge med förinställda larm för den som vill ta en kort tupplur.
Har man luren på laddning går det att använda Alarm Clock Ultra som en vanlig digitalklocka. Då slocknar inte displayen utan visar tiden hela natten lång. Det går förstås att ställa in ljusstyrkan, så inte hela sovrummet blir upplyst. Skulle du ändå behöva upp och böka med något mitt i natten, är det bara att dubbelklicka på tiden så tänds telefonens LED-lampa (på telefoner utan lampa blir skärmen vit med full ljusstyrka).

På larmfronten följer det med 19 signaler (tyvärr ganska hårt komprimerade). Det går också att låta väckarklockan spelar upp en valfri ljudfil. Eftersom det går att ställa in att signalen långsamt ska öka från låg till full volym, går det alltså att vakna i lugn och ro till en favoritlåt, istället för en arg ringning som ger en sur start på dagen och ett tvångsmässigt famlande efter snooze-knappen. Volymen kan stegras under en period från 5 sekunder till maximalt 30 minuter.

Larmet kan repeteras under valfria dagar, men är det sommarlov och fria sovmorgnar behöver du inte radera eller slå av några larm, det är bara att ställa in semesterläget i inställningarna så kan du sova hur länge du vill.

Det finns flera widgets. Tyvärr visar dessa tiden enligt den amerikanska modellen, även om man ställt in 24-timmar i inställningarna. En liten bugg som förhoppningsvis åtgärdas framöver.

Väckarklockan finns i en generös gratisversion. Betalvarianten har ytterligare funktioner, som t ex integrerade Facebook- och Twitterflöden, väder samt en funktion kallad ”Ultra Sleep System”, som med hjälp av lugnande naturljud eller soft new age-musik ska kunna vagga även den mest stressade storstadsstreber till sömns…

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Alarm Clock Ultra!
Kostnad:
Gratis. Finns i betalversion med fler funktioner för ca 20 kr.

Taggar:, , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar