Håll ett öga på pulsen med Instant Heart Rate

Om du av olika anledningar behöver hålla koll på din puls (konditionsträning, sjukdom, ett udda intresse) så finns det förstås en app för det också.

Det låter som ett aprilskämt, men pulsen mäts genom att du placerar en avslappnad, varm pekfingertopp på kameralinsen. Om du har en lampa tänds den, saknar du blixt får du se till att befinna dig i en väl upplyst miljö för att det ska fungera.

Men hur går det då till? Jo, varje gång hjärtat slår ett slag så pulserar kapillärerna taktfast i dina fingrar. Det ger upphov till en liten färgförändring som kameran kan snappa upp från din genomlysta fingertopp. Själva mätningen tar ca 10 sekunder, och sedan räknar programmet ut din medelpuls per minut. Och det funkar faktiskt, med en imponerande precision dessutom. (Det är rätt lätt att kontrollera genom att helt enkelt lägga fingret på handleden och själv följa kurvan som kontinuerligt ritas upp på skärmen i takt med din puls.)

Du kan sedan spara dina kontroller med en liten anteckning. I gratisversionen finns det en begränsning på 5 st mätningar, i betalversionen kan du spara hur många som helst.
Det går att lagra mätningarna lokalt, men du kan också välja att skicka upp dem till tillverkaren Azumio. Exakt vad man får ut av detta är jag dock osäker på. För tillfället är det knapphändigt med informationen kring detta, men det finns en vag antydan om framtida personliga hälsotips baserade på analyserad data. Med det sagt fungerar appen precis lika bra utan uppkoppling.

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Instant Heart Rate!
Kostnad:
Gratis. Finns i betalversion utan begränsningar för 7 kr.

Taggar:, , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar