Instagram för Android

Nu är väntan över. Slutligen har det populära nätverket för bilddelning, Instagram, kommit till Android. Under tiden har det hunnit poppa upp en drös liknande tjänster, men det här är det populära, välbesökta originalet som alla dina iPhone-vänner lägger ut bilder på. 

Om någon frågat mig i digitalkamerans barndom, skulle jag inte tippat på att folk skulle springa omkring och ta lågupplösta bilder som simulerade gamla mörkrumstrick eller billiga, ljusläckande plastkameror.

I Instagram kan du applicera 18 härligt muggiga filter, ett autofixarläge samt rotera bilden. Tiltshift-funktionen från iPhone-appen saknas tyvärr.
Det märks att tanken med appen är att man enkelt ska kunna ta en snygg bild, och sedan snabbt få ut den på nätverket utan krångel.

I skenet av gårdagens recension, Cymera, lämnar dock själva kameran en del i övrigt att önska – även om retroeffekterna är riktigt fina. Vill du göra mer avancerade saker är du hänvisad till dito kameror, och som tur är kan du välja om du vill använda en annan kamera än Instagrams inbyggda. Det betyder att du kan ta bilden med Cymera, fixa till den där (exempelvis lägga på tiltshift), och sedan skjuta ut den via Instagram!

För i grund och botten är det inte Instagrams kamera eller effekter man vill åt – det är själva tjänsten.

Applikationens upplägg är snyggt utformat, och även om det är väldigt likt iPhone-appens design (vilket brukar vara en dålig idé), så är det en lyckad konvertering.

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Instagram!
Kostnad:
Gratis.

Taggar:, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Program som fixar till bilderna | Diamondroid - 2 juli 2012

    […] Foto, KameraKommentarer ( 0 )Program som fixar till bildernaDet började någonstans med Instagram. Plötsligt är det enkelt att ta snygga bilder, även för den som egentligen inte är så vass […]

  2. Att redigera bilder med en Android | Diamondroid - 3 juli 2012

    […] Foto, Guide, KameraKommentarer ( 0 )Att redigera bilder med en AndroidDet började någonstans med Instagram. Plötsligt blev det enkelt att ta snygga bilder, även för den som egentligen inte var så vass […]

  3. Att redigera bilder på en Android | Diamondroid - 3 juli 2012

    […] Foto, Guide, KameraKommentarer ( 0 )Att redigera bilder på en AndroidDet började någonstans med Instagram. Plötsligt blev det enkelt att ta snygga bilder, även för den som egentligen inte var så vass […]

Lämna en kommentar