Ändra upplösning på skärmen

Tycker du att du får plats med för lite grejer på skärmen? Vill du se film i HD-upplösning? Eller är det kanske tvärtom, har du börjat se dåligt och vill ha större ikoner? Oavsett skäl är LCD Resolution programmet för dig!

Med appen kan du alltså ändra skärmens upplösning. På min Samsung Galaxy S2 kan jag ställa in pixlar per tum i 10-steg, mellan 120 och 300, dvs 640×384 till 1600×960 pixlar (standard är 800×480). Det säger sig dock självt att upplösningen 1600×960 pixlar på en 4.3-tums skärm blir ganska oanvändbart om man inte är utrustad med örnblick, men det är iallafall kul att det går.

När du okejar dina inställningar kommer skärmen bli svart en stund. Detta är normalt – telefonen måste nämligen starta om systemet för att ändra upplösningen. Om något går snett kan du med andra ord bara starta om telefonen, så återgår skärmen till sitt normala utseende igen.

För att dra nytta av din nya skärmyta så måste du ändra mellanrummet mellan ikonerna på hemskärmen. I Go Launcher Ex (som jag själv använder) gör du detta under Preferences / Screen Settings / Grid size samt Preferences / App drawer settings / Grid size. Testa dig fram och se vad som passar!

För att det inte ska se ut som på den högra bilden måste du ändra hur mycket luft det ska vara mellan ikonerna (läs mer ovanför).

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned LCD Resolution!
Kostnad:
Gratis.

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar