Fiffiga verktyg till din rootade lur

ROM Toolbox är som en schweizisk armékniv för dig som har en rootad telefon – appen är späckad med användbara verktyg som gör livet enklare.

Med programmet kan du backa upp luren och administrera nedladdade ROM:ar – installera, radera olika delar (data, cache, dalvik osv), återställa etc. Det finns en fullfjädrad applikationshanterare med både funktioner för backup och avinstallation, du har en filhanterare med rootåtkomst, annonsblockering, möjlighet att klocka processorn, trimma läs- och skrivhastighet på SD-kortet, installera nya typsnitt – samt en massa andra smarta verktyg, förpackade på ett enkelt och snyggt sätt.

Som grädde på moset finns det en utmärkt funktion för att redigera installerade programs autostartfunktion. Som du kanske känner till kan nämligen program i Android starta sig själva när de känner för det. Olika program triggar igång på olika händelser, vilket medför att appar startar om sig själva i tid och otid. Även om vissa program kräver detta för att fungera normalt, finns det andra som inte alls behöver så mycket frihet. Du kan läsa mer om autostart här.

Med ROM Toolbox kan du redigera vilka triggers som får starta ett program. Du kan givetvis radera samtliga om du känner för det. Men – använd den här funktionen med en viss försiktighet, i synnerhet om du ska redigera systemapplikationer!

Betyg: ★★★★½
Ladda ned ROM Toolbox!
Kostnad:
Gratis.

Taggar:, , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar