Kompetent videospelare med hårdvarustöd

MX Video Player är en videospelare med många avancerade inställningar. Om din telefon har en processor med flera kärnor kan du dra nytta av flerkärning avkodning. Optimerade codecs för olika processorer går att ladda ned separat.

Spelaren klarar av en uppsjö olika video- och undertextformat. I princip borde den spela allt du kastar på den. På inställningsfronten finns det mesta. Jag gillar att det är lätt att spola, både genom att klicka och dra, eller genom att hoppa på en tidslinje. Spolningen är accelererad, så det är lätt att hoppa hyfsat exakt.

Det går att ställa in vilken information som ska visas på skärmen under uppspelning (till exempel batteristatus och filmtid), men du kan också välja in att visa denna info bara när filmen är pausad. Andra trevliga inställningar är pinch-zoom (klicka och dra för att ändra filmens storlek), bekväm synk av undertexter – du kan titta på filmen samtidigt som du justerar synken, vilket ju gör det hela en smula enklare. Det går förstås även att ändra undertextens typsnitt, storlek, layout och färg, och du kan ställa in så att eventuellt ljus på telefonens fysiska knappar är avstängt under uppspelning. Samt MYCKET mer.

Spelaren finns i en gratisversion med annonser, och i en (relativt dyr) betalversion utan. Om du är en moraliskt tvivelaktig figur, eller bara hatar annonser, kan du använda AdAway for att ”komma runt” problemet…

Betyg: ★★★★½
Ladda ned MX Video Player!
Kostnad:
Gratis.

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar