Få luren att göra som du vill med Actions!

Actions är ett program med vars hjälp du kan skapa script för att automatisera saker i din telefon. Automatiseringen baseras på olika triggers, dvs tillstånd i telefonen som utifrån fördefinerade parametrar fyrar av en respons. Du kan t ex ställa in så att telefonen stänger av WiFi när du lämnar din bostad, för att sedan slå på det igen när du kommer fram till jobbet. Eller att ett inkommande SMS får telefonen att spela in ljud. Eller en rad andra mer eller mindre komplicerade operationer baserade på nästan vad som helst.

Andra program i samma genre är AutomateIt och Tasker, där det senare är det mest lovordade – vilket troligtvis är välgrundat. Nu är jag dessvärre ingen expert på Tasker, så jag kan inte säga om Actions är lika kompetent eller har en lika djup detaljnivå, men appen känns kraftfull och framför allt: den är enkel att använda.

Just gränssnitt och utförande är nämligen Taskers akilleshäl, i synnerhet för nybörjaren eller den som inte är så tekniskt bevandrad. Actions är helt enkelt oerhört mycket lättare att komma igång med. Så den som hellre lär sig genom glatt experimenterande snarare än att plöja manualer, forum och wikis, bör gilla Actions.

Prislappen är också attraktiv, 7 kr mot Taskers 40 kr och AutomateIt’s 10.

Det enda som talar emot en sån här app är det stora antal känsliga rättigheter den vill ha tillgång till. Jag har kontaktat företaget bakom programmet (eftersom den helt saknar någon form av privacy statement), och de hävdar att det inte sker någon form av datainsamling ”i nuläget”.

Programmet finns i en demoversion som fungerar fullt ut i 7 dagar. Det följer med ca 50 stycken fördefinerade script att inspireras av. Med andra ord har du nästan en vecka på dig för att klura ut om Actions räcker för dina behov, eller om det är läge att sätta sig in i Tasker.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Actions!
Kostnad:
Finns i en 7-dagars demoversion. Fullversionen kostar ca 7 kr.

Taggar:, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar