Frys ner irriterande appar

Möjligheten att frysa ned applikationer är en funktion jag verkligen gillar. Det kan vara en applikation som jag använder sällan men som hela tiden vill hålla på och prata och göra mig påmind om sin existens, det kan vara systemapplikationer som är mer eller mindre meningslösa, eller bloatware-program som Samsung tycker är så viktiga att de vill fylla hela telefonen med dem.

Att frysa ned en applikation innebär att man gömmer den. Avinstallation är nämligen av olika skäl inte alltid den bästa lösningen. När appen är nedfryst är det som om den inte längre existerar. Så istället för att avinstallera Gmail, har jag fryst ner programmet. Och Samsungs alla appar kanske kan vara användbara om jag någongång vill uppdatera telefonen, men tills dess klarar jag mig fint utan dem.

Skulle du någonsin vilja ha tillbaka en applikation, är det bara att tina upp den igen. Tidigare inställningar och data följer med.

Det som skiljer betal- från gratisversionen är att det även finns en widget så att man snabbt kan frysa ned eller tina upp ett enskilt program, och att det går att skapa grupper med program så man kan frysa eller tina upp en hel hög på en gång.

App Quarantine finns i en funktionell gratisversion och är enkelt att använda, men kräver, som mycket annat godis, en rootad telefon.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned App Quarantine!
Kostnad:
Gratis, men finns i betalversion för ca 9 kr

Taggar:, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Guide: Bli av med Google – del 2 | Diamondroid - 20 augusti 2013

    […] Om du någon gång vill gå tillbaka till en Google-infekterad ROM, så är detta en utmärkt app för att bli av med all bloatware som telefonen är proppfull med. Läs mer om App Quarantine här! […]

Lämna en kommentar