Leta upp fridstörare med Ad Network Detector

Ad Network Detector är ett program från säkerhetsföretaget Lookout. Appen scannar igenom din telefon på jakt efter program som finansieras av annonser. Syftet är att göra dig uppmärksam på vad annonsnätverken tar sig för rättigheter, och vilken typ av information som de samlar in.

Vissa nätverk beter sig mycket påträngande, t ex genom att visa reklam i notifieringsfältet. Andra tar sig friheten att ändra din browsers bokmärken eller startsida, skapa ikoner på hemskärmen, samt kan komma åt SMS- och telefonfunktioner och till och med kameran. Med hjälp av Ad Network Detector blir det lättare att hitta fridstörarna och sparka ut dem ur telefonen.

Ett annat alternativ, som inte kräver någon avinstallation för att bli av med problemen, är att installera DroidWall, LBE Security Service och/eller AdAway. Detta är tre gratis program, som effektivt kan förhindra reklam i telefonen.

Tack för apptipset, lono!

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Ad Network Detector!
Kostnad:
Gratis

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar