Mjukare väckning med Alarm Clock Xtreme

Något av det värsta som finns är att ryckas upp ur sömnens ljuva mörker av en hård och högljudd alarmsignal. I sammanhanget finns det förstås bara mer eller mindre otrevliga signaler, men chocken kan åtminstone lindras genom att ställa in en skön melodi som sedan långsamt och försiktigt ökar till full styrka.

Det går att ställa in att signalen ska öka från noll till max på en tid mellan 5 sekunder och 30 minuter. Du kan använda vilken ljudfil som helst som källa, alternativt ringsignal eller bara vibration. Om du vill ha flera olika larm så kan alla ha individuella inställningar.

En väckarklockas svaga punkt är snooze-knappen. Den som har ett bekvämt förhållande till disciplin kan tvingas lösa ett matematiskt problem innan knappen blir tillgänglig. Vi andra kan skaka telefonen, fingra efter volymknapparna eller trycka på skärmen. För den hårda typen går det bra att köra hardcore-mode, det vill säga, du får bara en chans att vakna och någon snooze finns överhuvudtaget inte tillgänglig.

Alarm Clock Xtreme har många andra fina funktioner. Bland annat kan man tvinga ljudet ut ur telefonens högtalare även om hörlurar eller headset är inkopplade, det finns ett semesterläge som tillfälligt stänger av alla larm, det går att tvinga larmet att fyra av även om telefonen är inställd på tyst läge, och du kan ställa in max antal tillåtna snoozningar och även låta paustiden minska med X antal minuter för varje tryck.

Det enda som skiljer full- från gratisversion är att den senare saknar internetaccess och därmed också annonser.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Alarm Clock Xtreme Free!
Kostnad:
Fullversionen är gratis, men finns utan annonser för ca 15 kr

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar