Rota i Nandroid-backuper

Att göra en regelbunden Nandroid-backup är mer eller mindre nödvändigt för den som ofta byter ROM eller håller på och petar i sin telefon mer än vanligt. Problemet är bara det där med återställningen. Tänk om man inte vill ha tillbaka allt, utan bara en applikation eller sina bokmärken?

Med gratisversionen av AppExtractor kan du återställa enskilda appar och/eller data, SMS/MMS, kontakter, WiFi- och Bluetooth-inställningar samt bokmärken. Det går också att återställa appens installationsfil, dvs APK (som därmed inte installeras) samt laga felaktiga permissions. Tyvärr finns det en begränsning på fem applikationer i gratisversionen.

Med betalversionen kan du dessutom frysa och tina upp applikationer.

Enda smolket i glädjebägaren är att det tar ganska lång tid att läsa in en backup – du måste nämligen välja vad du vill återställa före istället för efter inläsningen. Det betyder att det kan bli lite omständligt (och framförallt tidsödande) beroende på hur mycket data du vill komma åt.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned AppExtractor!
Kostnad:
Gratis, men finns i betalversion (ca 13 kr) utan begränsningar och med fler funktioner.
Krav: Rootad telefon.

Taggar:, ,

2 Responses till “Rota i Nandroid-backuper”

 1. Ilias Bennani 9 februari 2012 at 15:43 #

  Om man bara vill spara enskilda appar (.apk-filer) så kan jag tipsa om AppMonster. Den appen tar en backup av alla appar man installerar. Man kan ställa in hur många versioner som ska sparas.

  Detta gör det lätt att installera en äldre version samt – om man så önskar – att dela med sig av .apk-filerna till andra.

  Vill tacka för en mycket intressant blogg. Tycker alla inlägg har ett högt läsvärde.

  • Mattias 9 februari 2012 at 20:22 #

   Tack för tipset, ska definitvit kolla in den appen! Och tack också för de vänliga orden, sådant gör det roligare att skriva!

Lämna en kommentar