Skapa och växla konton i Android med SwitchMe

SwitchMe är en applikation för att skapa och växla mellan olika användarkonton i din telefon. När du skapar ett användarkonto får kontot en helt egen profil i telefonen. Det nya kontot är helt nollställt, ungefär som om du utfört en fabriksåterställning. På så vis kan du skapa en gästprofil utan att behöva vara orolig för att den som lånar telefonen kan komma åt din privata information, eller en testprofil där du kan experimentera med inställningar och installationer. Det går givetvis fint att skapa separata Google-konton för de olika profilerna.

Det går att ställa in så att appen växlar mellan konton utan omstart av telefonen, men det tar ändå en liten stund för växlingen att träda i kraft.

Vad som saknas i gratisversionen är möjligheten att kunna förse de olika profilerna med lösenord. En funktion som blir extra viktig om man vill använda en profil som gästkonto. Detta finns dock i appens betalversion.

Som koncept är detta mycket intressant, men än så länge verkar appen en smula oslipad – vissa inställningar krånglade när jag växlade mellan olika konton. Både vibration och WiFi försvann och ville sedan inte komma tillbaka. Jag prövade att installera om programmet och gjorde en omstart, vilket lyckligtvis hjälpte, men när jag växlade till en min experimentprofil så möttes jag bara av en svart skärm och fick starta om telefonen igen. Det funkar med andra ord – men inte helt smärtfritt.

Kanske är dock dessa problem specifikt för min lur, så testa gärna själv. Men kom ihåg den gyllene regeln: att först göra en backup!

Betyg: ★★★½☆

Ladda ned SwitchMe!
Kostnad:
Gratis, finns i betalversion för ca 14 kr
Krav: Rootad lur

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar