Restips 5: Fixa prefixet med Prefixer

Under min resa så använder jag en lösning där jag måste slå ett specialprefix när jag ska ringa hem till Sverige. Jag har redan lagt in +46 på alla nummer, och har ingen större lust att ändra på dem bara för resans skull (en operation som inte bara är jobbig, utan som dessutom måste ändras tillbaka när jag kommer hem igen).

Det är här Prefixer kommer in som en räddare i nöden. Programmet styrs av ett antal regler man själv sätter upp, och som sedan ändrar prefixet i det ögonblick du ringer numret. Appen byter alltså inte ut några nummer i telefonboken.

Själva regelskapandet är hyfsat bökigt, då appen använder regular expressions. Det är förvisso väldigt kraftfullt, men å andra sidan ganska svårt att begripa för en vanlig dödlig. Mitt lilla script var dock inte särskilt svårt att få till, och det finns inbyggd hjälp och mer information på appmakarens hemsida. På regexpal.com kan du testa att ditt script funkar som avsett innan du lägger in det i Prefixer.

Det går fint att skapa regler som aktiveras under vissa tider, dagar och andra förutsättningar. Med detta i åtanke kan man lätt se potentialen för alla de som använder en jobbmobil, där ett särskilt prefix måste användas för till exempel privatsamtal.

Jag är dock ganska övertygad om att programmets till synes krångliga metod avskräcker många från att använda det. Jag hade önskat att det fanns en inbyggd wizard som kunde ta hand om enklare scriptning, så man hade sluppit fördjupa sig i hur regex fungerar. Sedan kunde de som verkligen vill fördjupa sig göra det.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Prefixer!
Kostnad:
Gratis

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar