Restips 3: Två bra valutaväxlare

Easy Currency Converter är en snygg och lättanvänd valutaväxlare. Du kan välja att vara online för att alltid ha tillgång till senaste uppdateringarna (med valfritt intervall), eller köra offline för att spara på roamingkostnaden om du befinner dig utomlands.

Du väljer två valutor i en lista. Sedan är det bara att fylla i en summa så konverteras den direkt. Det är lätt att byta mellan källorna för att se omvänd växling, och du kan spara olika valutor som favoriter för att snabbt kunna ändra utan att behöva krångla i olika menyer.

Smidigheten och enkelheten gör det här till ett riktigt litet guldkorn. Det enda som inte får det till en fullpoängare, är att det tyvärr inte går att ställa in kursen manuellt om man är i offlineläge. Då får man helt enkelt förlita sig på senast nedhämtade kurs.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Easy Currency Converter!
Kostnad:
Gratis

Ett program som jag trodde att jag tipsat om tidigare är Exchange Rates, som är en annan smidig valutaväxlare. Upplägget är liknande Easy Currency Converter, i det att du ser alla dina favoriter på samma skärm. Om du ändrar basvalutan så ser du kursen för alla valutor samtidigt.

Exchange Rates fungerar även det i offline-läge, med skillnaden att här kan du dessutom själv ställa in kursen. Det gör programmet något mer användbart än Easy Currency Converter när man inte har tillgång till nätet.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Exhange Rates!
Kostnad:
Gratis

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar