Håll koll på uppkopplingen med Connection Tracker

Connection Tracker håller koll på appar som kontaktar olika fjärrservrar, och hur mycket data som sänds mellan telefonen och servern. Appen kan logga uppkopplingarna till en textfil som antingen kan sparas på minneskortet eller skickas med e-post.
Uppdateringsfekevensen kan ställas in till mellan 1-100 sekunder.

Programmet finns i en gratis- och en betalversion. I gratisversionen kan man inte logga händelserna. Det är inget särskilt funktionsspäckat program, och designen kunde varit mer intuitiv, men det är det enda i sitt slag som jag har kunnat hitta. Det är snyggt att appen själv gör en whois och visar vem som ligger bakom servern. Betyget kunde dock blivit högre om appen varit mer polerad.

Det är lite intressant att se att telefonen nästan alltid pratar med någon av Googles servrar. Nu kanske jag är lite väl paranoid, och det finns säkert helt legitima skäl. Men jag undrar ändå varför, och vad det är för data som utbyts (jag använder ingen av Googles tjänster). Någon som vet?

Betyg: ★★★☆☆
Ladda ned
Connection Tracker!

Kostnad: Gratis version med begränsad funktionalitet, fullversionen kostar ca 14 kr

Taggar:, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kolla uppkopplade appar med IP Info Detective | Diamondroid - 15 juni 2012

    […] (med andra ord, om innehavaren är medlem av den så kallade upphovsrättslobbyn).I kombination med Connection Tracker kan du nu ta reda på vad det egentligen är för IP-nummer som Android och dess applikationer […]

Lämna en kommentar