Hitta låten!

Ibland står man där i en bar och hör en bra låt, men det tar emot att boosta egot på den redan högfärdiga skivjockeyn genom att gå fram och fråga, och förresten skulle det kännas som om man vore på skoldans i sjuan igen.

Tur då att man lever i det tjugonde århundradet – det är bara att hala fram luren och kicka igång Soundhound. Programmet lyssar av omgivningsljudet och hittar, med en imponerande pricksäkerhet, rätt låt. Oftast tar det bara några sekunder.

Det är klart att den ibland missar. Jag gjorde en snabbkoll på tio låtar av varierande genre. Åtta av tio är ändå rätt hyfsat.

Skinny Puppy – Killing game
Dead can dance – Windfall
Goldmund – Door of our home
Georg Philipp Telemann – TWv44, 43: III Allegro
Moderat – Rusty nails
Sven Arefeldt – I en roddbåt till Kina <- Kanske inte så otippat…
Ray Noble & His Orchestra – Midnight, the stars and you
Femme en Fourrure – Dirty blonde
Iron Maiden – Prowler
Gerry Mulligan – Reunion


Betyg: ★★★★½
Ladda ned
SoundHound!

Kostnad: Gratis

Taggar:, ,

3 Responses till “Hitta låten!”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php:58 Stack trace: #0 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php on line 58