Styr datorn från telefonen

Med Mobile Mouse får du en trådlös trackpad och tangentbord till din dator – perfekt när du vill styra TV-datorn från soffan eller presentera något på duk. Appen kommunicerar med en serverprogramvara som du installerar på den mottagande datorn. Det finns versioner både för Windows, OS X och Linux, samt klienter till Android, iPhone och iPad.

På skärmen har du dels en trackpad och dels vänster- och höger musknapp. Det funkar fint att klicka och dra också. Om du behöver skriva något är det bara att fälla ut tangentbordet (skaka på luren). Specialtangenterna ligger ovanför. Har stöd för multitouch, så om du är van att scrolla med fingrarna så ska det funka även här.

Programmet finns i en betalversion för ca 20 kr. Gratisversionen är alldeles utmärkt, men om du vill hantera musen med rörelser, få numeriskt tangentbord, programmerbara snabbtangenter mm, så får du slanta upp.

Jag tycker att appen är riktigt bra. Det är klart att det blir lite omständligt om man har mycket arbete att göra, men för att flytta lite filer eller dra igång en film funkar det finfint. Dessutom är det en hyfsat generös gratisversion.

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Mobile Mouse Lite!
Kostnad: Gratis med nagscreenoch begränsad funktionalitet, finns i betalversion för ca 20 kr.

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar