Rensa telefonen på tillverkarens skräpprogram

Uppdatering:
Utvecklingen av det här programmet har tydligen löpt amok, enligt Android Underground. Detta kan vara värt att ha i åtanke. Numera finns det andra gratisprogram som kan frysa applikationer. Med anledning av detta är det inte längre rekommenderat att använda Bloat Freezer!

Originalrecension:

När man köper en ny telefon så är den i regel proppfull med olika specialapplikationer som tillverkaren har bestämt att du ska använda. Detta kallas bloatware, dvs program som du inte bett om och som kan vara svåra att avinstallera. Sedan ligger de där och tar upp RAM-minne och bandbredd.

Att avinstallera bloatware kan leda till problem med OTA-uppdateringar (over-the-air), eller att telefonen blir instabil. Som tur är så finns det ett fiffigt alternativ: frysboxen!

När du fryser ned en applikation så finns den fortfarande kvar i telefonen, men det är som om den är avinstallerad. Den går inte att exekvera, och den kan inte autostarta sig själv. Det betyder förstås att den heller inte kan ta några resurser i anspråk. Skulle telefonen börja krångla är det enkelt att tina upp applikationen igen. På så vis kan du utan större risk börja bena ut vilka appar som går bra att leva utan.

Bloat Freezer är programmet för dig som vill rensa upp i telefonen. Det är gratis, lättanvänt och med en fint färgkodad applikationslista som gör det enkelt att sålla ut all värdelös skit. Perfekt för dig med rootad lur och en envis åsikt om att det är du själv som ska få bestämma över din egen telefon!

Betyg: ★★★★½
Ladda ned Bloat Freezer!
Kostnad: Gratis med annonser
Övrigt: Programmet kräver root

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar