Skapa massor av widgets med Elixir 2

Om du är nyfiken på innehållet i din telefon ska du ladda ned Elixir 2. Appen gräver upp all tänkbar information om din telefon, från hårdvara till mjukvara.

Men det man kanske har bäst nytta av är alla fantastiska kombinationer av widgets som går att skapa. Dessa kan antingen slå av och på funktioner precis som vanligt, eller visa information över vad som pågår i luren.

Det går att skapa både traditionella widgets som ligger på hemskärmen, och knappar som dyker upp i statusmenyn. Du kan t ex skapa en widget som visar hur länge telefonen har varit igång sedan den senaste omstarten, och sedan bestämma själv vad som ska hända när du klickar på den. Jag låter den dra igång ett program som visar när telefonen kraschade sist.

Programmet är indelat i olika kategorier representerade av stora knappar på startskärmen, och under varje sådan döljer sig en ocean av ytterligare funktioner. Det finns helt enkelt väldigt mycket att botanisera i.

Under Information får du till exempel upp all tänkbar info om hårdvara och mjukvara. Klicka på det du tycker verkar spännande, så dyker det upp en undermeny med ytterligare val för vidare hantering.

Applications visar alla installerade applikationer. En fin grej är att du direkt ser vilka appar som kan flyttas till SD-kortet och vilka applikationer som visar annonser. Genom att klicka på knapparna högst upp kan du filtrera, få statistik över hur du använt dina appar och mycket mer.

Under Running ser du de processer som för tillfället är igång. Det går att få upp en systemlogg på valfri applikation.

Om du klickar på Statusbar kan du skapa widgets som ligger under rullgardinsmenyn (dvs den meny som är placerad i överkanten av din telefon). Riktigt fiffigt om systemets knappar inte riktigt räcker till.

Sensors visar status för alla olika sensorer som finns inbyggda i telefonen. Att det var så många olika hade jag ingen aning om. Den här sidan kan vara bra att ha om du misstänker att någon sensor inte fungerar som den ska.

Report skapar en rapport över telefonen och alla installerade program. Filen sparas på minneskortet som en html-fil (men du kan inte själv välja var och programmet lägger den på en onödigt tillkrånglad plats), och kan även skickas till dig via e-post.

Add-ons innehåller ett par extra tillägg som du kan ladda ned från Market. De utökar Elixirs funktionalitet, men också de rättigheter som programmet behöver ha tillgång till för att fungera. Jag tycker detta är ett schysst sätt att göra det på, då får man själv välja om programmet ska ha tillgång till vissa eventuellt känsliga rättigheter. Klicka på knappen Uninstall för att avinstallera nedladdade add-ons.

Under Logs kan du visa telefonens systemloggar, det går att filtrera på valfri textsträng, visa fel och varningar.

Kort och gott är detta ett spännande program för den nyfikne, men widget-delen gör appen helt superb!

Till vänster listan över installerade applikationer. Till höger aktiva sensorer.

Betyg: ★★★★★
Ladda ned Elixir 2
Kostnad: Gratis

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar