Jakten på en bättre kalender: Business Calendar

Jag har länge letat efter en ersättare till Androids egen kalender. Business Calendar har en del kvaliteter som knuffar undan originalet (tills vidare).

Kalendern har till exempel en överskådlig månadsvy, där du kan se i klartext vad du bokat in, istället för små enfaldiga pluppar. Långklick på fri yta öppnar editorn för att skapa en ny post. Klickar du på en dag som redan har en eller flera poster så dyker det upp en liten popup-ruta som du kan scrolla i. Tyvärr krävs det fortfarande lite för många klick (i likhet med den vanliga kalendern) för att komma till skott, men det är snyggare och mer överskådligt.

När du är i månadsvyn kan du svepa med fingret för att få fram andra vyer. Svepter du uppåt eller nedåt byter du månad, vänster eller höger ger veckovy (och då anpassar sig vyn till hur många dagar du drar fingret över). Du kan också söka efter poster och gå direkt till olika datum.

På det hela taget är den här kalendern lite bättre och smartare än originalet, men jakten på den perfekta kalendern fortsätter alltjämt. En som är snygg, och har ett perfekt gränssnitt med ett minimum av klick.

Du kanske har ett tips? Skriv en rad i kommentarsältet!

Du kan dra med fingret i det blå fältet för att ändra tid. Eller fylla i manuellt, via den här smarta rutan.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned Business Calendar
Kostnad: Gratis, men finns i betalversion.

Taggar:,

2 Responses till “Jakten på en bättre kalender: Business Calendar”

 1. Ilias 27 oktober 2011 at 13:56 #

  Jag har också varit på jakt efter en bättre kalender. Den du skriver om har jag testat, men sedan hittade jag Jorte.

  Jorte http://goo.gl/Gmsv0 tycker jag är lite smidigare, har olika teman och möjlighet att förstora upp texten. Det finns flera vyer och synkningen Google kalandern fungerar fint.

  Fungerar lika bra på mobilen som på surfplattan.

  • Mattias 28 oktober 2011 at 10:10 #

   Tack för det, Jorte känns mycket bättre än Business Calendar. Ska definitivt testa ett tag!

Lämna en kommentar