Piffa till dina foton med snygga effekter

Med Autodesks Pixlr-o-matic kan du redigera dina bilder i efterhand med olika effekter. Antingen tar du bilden direkt i applikationen, eller också letar du upp en bild i galleriet som du vill piffa till.

Det finns tre olika huvudkategorier: film, ljus- och linseffekter och ram. De har i sin tur ett antal underkategorier vardera, och tack vare att du kan kombinera de olika kategorierna så blir alternativen väldigt många. När du är klar med bilden kan den sparas ned på minneskortet (tre storlekar finns att välja på), delas via de sedvanliga apparna, eller laddas upp till Autodesks egen webtjänst imm.io.

Det finns en del riktigt snygga effekter, och det är många att välja på. Trots det har programmet kvar en bit till full pott. Detta beror främst på att designen. Att ett företag som Autodesk, med så många år bakom sig som leverantör av betydligt mer komplicerade program, inte kan prestera ett mer lättanvänt gränsnitt förvånar. Det är omständligt och knöligt att välja effekt, och det kunde enkelt ha gjorts mycket smidigare. Trots detta en rekommendation, som ett tillsvidare-alternativ till Instamatic.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned Pixlr’o’matic
Kostnad: Gratis

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar