Onavo håller koll på bandbredden – och dig

Det är med blandade känslor jag tipsar om det här programmet. Jag ogillar starkt appar som rafsar runt där de inte har att göra, eller som loggar och spionerar och analyserar allt man gör.

Onavo är ett snyggt program som håller koll på din bandbredd – skönt om du har ett abonnemang med en begränsad mängd datatrafik. I det avseendet är det ett utmärkt program. Det håller koll på aktiva program, och är det någon app som plötsligt börjar suga mycket bandbredd så hojtar Onavo till.

Du kan se precis hur mycket vart och ett av dina installerade program och systemapplikationer tagit i anspråk via fina stapeldiagram, och skulle du hitta något app som drar ovanligt mycket kan du begränsa det programmet till enbart WiFi. När gränsen är nådd, stänger Onavo av uppkopplingen så du inte övertrasserar med dyra avgifter som följd.

Så långt allt väl. Men – Onavo vill gärna analysera vilka appar som använder mycket trafik. På så vis kan programmet varna om du har kända bråkstakar i telefonen eller om du är på väg att installera ett rödlistat program. Det innebär dock att ALL trafik dirigeras genom Onavos egna servrar innan den når sitt mål. Detta är ingenting Onavo hymlar med (såvida man tar sig tid och läser deras privacy policy). Tycker du att du kan leva med att någon annan kikar på all din trafik, ja, då är det bara att köra på. Om du som jag vill ha den här informationen för dig själv – installera DroidWall och neka Onavo access. Programmet fungerar nämligen precis lika bra ändå!

Betyg: ★★★½☆
Kostnad: Gratis
Annonser: Ja
Ladda ned Onavo!

Taggar:,

Ett svar till “Onavo håller koll på bandbredden – och dig”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php:58 Stack trace: #0 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php on line 58