Städhjälp för minneskortet

Att minneskortet på en Androidtelefon tenderar att bli en enda röra är nog årets (årtiondets?) understatement. Det beror i huvudsak på att appar som avinstalleras inte rensar upp skräpet efter sig. Minneskortet blir därför en sorglig kyrkogård över svunna tider, full med ödsliga, outnyttjade filer som inte längre behövs. De kanske inte tar så stor plats, men för den ordningssamme är det en bedrövlig syn som mest för tankarna till en skräpig hemdator.

Egentligen vill man slänga hela rasket. Bort med det bara! Fast det vore förstås trist om något viktigt försvann…

För dig med rootad lur finns det som tur är råd. SD Maid är ett program som scannar igenom kortet för att hitta rester som inte längre behövs. Sedan är det bara att låta kvasten gå. Appen kan också leta efter duplikat (på mitt minneskort: 3149 st), rensa cache mm. Vidare ingår en fullfjädrad filhanterare samt en funktion för att göra (avancerade) sökningar efter filer.

Det enda minuset tycker jag är gränssnittet som 1) är väldigt tråkigt och 2) inte känns helt intuitivt alla gånger. Jag vill vara hundra på vad det är som rensas bort, och det tycker inte jag framgår så tydligt som det borde.

Betyg: ★★★★☆
Kostnad: Gratis, men det finns en betalversion med upplåsta funktioner.
Annonser: Nej
Ladda ned SD Maid

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar