Smidigt ordbökande i TextWarrior

TextWarrior är en trevlig ordbehandlare som löser problemet med att välja och markera text på telefoner som saknar en fysisk styrkula.

Android har förstås redan ett system där du kan klicka och dra en särskild pekare i texten, men eftersom pekaren hamnar mitt i texten så är det dels svårt att se vad man gör eftersom man sätter fingret rakt på den, och det kan bli pilligt när den ska flyttas eller när du ska markera text.

TextWarrior har flera olika alternativ. Du kan:

1. Vrida på telefonen för att styra pekaren. Jag tycker dock att det var svårt att få pekaren att hamna där jag ville.

2. Fälla ut en en virtuell trackpad som lägger sig nere i högra hörnet. När du drar med fingret på den avsedda ytan så flyttar sig pekaren i texten. Även om själva plattan är ful och inte försvinner av sig själv, så är det här definitivt det smidigaste sättet.

3. Använda ”jojon”, dvs en rund pekare som lägger sig under texten istället för mitt i den, vilket gör att det blir betydligt enklare att se vad man håller på med. Även den här varianten fungerar mycket bra.

4. Utnyttja volymknapparna. Då klickar du i texten där du vill att pekaren ska hamna, och sedan kan du finjustera läget med volymen. En något långsammare metod.

5. Det gamla vanliga sättet. Skillnaden här är att det är enklare att markera text. Du klickar där du vill markera, klickar igen (och då finns ingen risk att läget justeras, det andra klicket räknas som markering av text), och sedan är det bara att dra för att markera – du behöver inte välja att markera text från en submeny.

Till vänster flyttas markören med hjälp av en virtuell trackpad, till höger med en "jojo", som till skillnad från originalpekaren lägger sig under texten.

Utöver dessa trevliga funktioner finns även Ångra, något inte alla ordbehandlare (besynnerligt nog) är begåvade med. Du kan se statistik med antal tecken, ord osv, söka och ersätta, visa radnummer, få markerad syntax i vanliga programmeringsspråk, visa dolda tecken mm. Kort sagt, en hyfsat kompetent ordbehandlare för fickbruk!

Till vänster är en liten snabbmeny med kopieringsfunktioner utfälld. Till höger pågår sök- och ersätt.

Betyg: ★★★★☆
Kostnad:
Gratis
Annonser: Nej
Ladda ned TextWarrior

Taggar:, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar