3 appar för bättre säkerhet i din mobil

Det är väldigt enkelt att förlora överblicken över sin telefon. Det är lätt att ladda ned och installera program, men svårt att alltid förstå vad apparna egentligen får tillgång till.

Många klickar bort informationen på grund av okunskap, slentrian eller ren obetänksamhet. I kombination med att appar sedan kan starta sig själva, blir det extra svårt att ha koll på vad som egentligen pågår i telefonen.

Lyckligtvis finns det bot! Här följer tre bra program jag skrivit om under året. Det är appar jag själv använder och inte skulle vilja vara utan. (De kräver dock alla en rootad telefon. Läs mer om root på hjälpsidan.)

Droidwall

Droidwall är en enkel men effektiv brandvägg. När du installerat programmet, kan bara de applikationer som får tillåtelse kommunicera med omvärlden. Jag skulle personligen aldrig använda en Androidtelefon utan Droidwall. Med det här programmet i telefonen kan du installera appar utan att oroa dig för att de ska skicka din privata information vidare.
Läs mer om Droidwall!

Med LBE Security Service kan du ange vilka privilegier dina installerade program ska få tillgång till. LBE ligger i bakgrunden och övervakar alla pågående processer i realtid. När ett program vill ha tillgång till något som betraktas som känsligt, så blockeras anropet automatiskt. Den berörda applikationen fungerar för det mesta precis lika bra utan att få tillgång  till din fysiska position, telefonens IMEI-nummer eller någon annan högst privat information.
Läs mer om LBE Security Service!

Din telefon är full av applikationer som själva får bestämma när de ska starta. En del stänger av sig när de gjort det de ska, medan andra ligger och rullar i all evighet. Personligen känner jag att jag vill ha kontroll över vad som pågår i min egen telefon, och då ingår det att själv få bestämma när ett program ska vara igång. Med Gemini App Manager kan du redigera de triggers som får ett program att exekveras. Appen har dessutom flera andra bra verktyg. Modifiering av autostart kräver root.
Läs mer om Gemini App Manager!

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar