Snabbrullad action med Cordy

Cordys värld har fått strömavbrott, och det är din uppift att leta upp kraftkällor som kan förse transformatorstationerna med elektricitet igen. Det kanske inte låter så värst kul, men skenet bedrar. Cordy är ett snabbrullat och grafikintensivt spel, som känns lite som en blandning av Mario Brothers och Sonic the Hedgehog. Och grafiken förför.

Det beror delvis på ett spännande grafiskt djup: parallaxbakgrunder i flera nivåer med rörliga detaljer och en fysisk bana som ibland byter djupriktning. Men det är också gulligt, genomarbetat och ytterst väldesignat. Krydda det med fina animationer, bra fysik och trevligt ljud och du får ett väldigt fint spel.

Undan för undan presenteras nya prylar som det går att interagera med, t ex studsmattor, gungor och olika block som du kan bära med dig. Det finns även in-game-prylar att köpa, men de känns ganska meningslösa och är heller inget krav för en kul spelupplevelse.

Det finns 27 stycken nivåer som blir en smula knivigare och större ju mer du avancerar framåt. Jag är inte klar med spelet ännu, men efter att på kort tid ha spelat hälften av banorna är jag rädd för att det kommer ta slut rätt snabbt.

Men att banorna är enkla behöver inte betyda att det är tråkigt, i synnerhet inte när det är så fantasifullt utfört. Ibland kommer förstås ett knixigt problem, men man fattar snart vad man ska göra och kommer runt det, utan risken att övermannas av impulsen att sula telefonen i väggen.
Den som tycker att livet ska vara en uppförsbacke, kan försöka klara banorna på en fördefinerad tid. Då blir det genast mycket svårare.
Med det sagt kan man ändå hoppas på fler och lite klurigare banor framöver.

Spelet kräver en del av telefonens hårdvara, så en snabb lur är att föredra. Jag använder en Samsung Galaxy S2 och på den flyter det på utmärkt.

Cordy finns i en bantad demoversion med 4-5 banor, men kostar å andra sidan bara $1.99, vilket omräknat, med dagens kurs, blir ca 13 kr. Det är väl investerade slantar för ett par timmars glädjefyllt spelande.

(Jag är medveten om att detta spel får min föregående spelrecension att blekna. Så går det när man inte kollar runt tillräckligt mycket. Ber om ursäkt).

Betyg: ★★★★★
Ladda ned Cordy
Kostnad: Ja. Demoversion finns.
Annonser: Nej
Kostnad: $1.99 (= ca 13 kr)

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar