Krydda luren med rörliga bakgrunder

Visste du att det går att ha en rörlig eller interaktiv bakgrundsbild i din telefon? Det kallas för Live wallpapers. I sin enklaste form rör det sig om en enkel animation, men det finns givetvis mer avancerade varianter som reagerar på yttre omständigheter som till exempel vädret.

För att byta bakgrund går du till din hemskärm och trycker på telefonens Menu-knapp. Välj sedan Wallpaper, och därpå Live Wallpapers. Många telefoner har ett par medföljande bakgrunder. Annars är det förstås Market som gäller. Nästan alla bakgrunder finns i två versioner, en gratis och en som man kan betala för. Skillnaden mellan versionerna är att om du betalar så kan du i regel ändra på olika inställningar.

Jag kan rekommendera Blue Skies, som glider fram högt ovan molnen. Starlight Live är en stämningsfull backdrop på en natthimmel med handtecknade moln som glider förbi, lite i samma stil som Nightfall Live Wallpaper som också funkar bra som hyfsat diskret bakgrund. Particle 3D är lite hetsigare, men med sin lugna bakgrundsfärg fungerar den trots allt rätt bra bakom alla dina ikoner.

Blue Skies och Starlight Live

Det är annars svårt att kombinera en levande bakgrund med just alla dessa oundvikliga ikoner, det blir lätt mycket rörigt. En levande bakgrund som funkar finfint är Rays of light, med vackra, diskret svepande färgskiftningar, och i synnerhet Vortex Galaxy, en galax som långsamt träder fram och som sedan rör sig i en stillsam animation.

Rays of light och Vortex Galaxy

Det kan vara bra att komma ihåg att en levande bakgrund givetvis drar lite mer batteri, samt att vissa bakgrunder kan bli tröga på en långsam telefon.

Om du tröttnat på de medföljande stillbilderna så finns det som tur är många alternativ för att hitta nya. Ett program jag kan rekommendera är HD Wallpapers, som via mängder av kategorier gör det enkelt att hitta och ladda ned nya bakgrunder. Applikationen har tusentals bilder i sin databas, så det finns garanterat något för alla typer.

Har du själv några favoriter bland alla rörliga bakgrunder? Tipsa gärna!

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned HD Wallpapers
Kostnad: Gratis
Annonser:
Ja

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar