Guide: Stäng av kameraljudet i Samsung Galaxy S 2

Det här är en högst specifik guide för hur du får bort det omåttligt irriterande och högljudda kameraljudet i Samsung Galaxy S 2. Det går inte att stänga av i applikationen, vilket kan ha att med det här att göra.

För oss andra,  som inte pysslar med att smygfotografera under kjolar men som ändå vill ha en tyst kamera, finns det lyckligtvis ett enkelt sätt att bli av med ljudet. Du måste dock ha en rootad telefon för att kunna följa guiden.

Navigera till /system/media/audio/ui/ med exemeplvis AndroXplorer. Byt sedan namn på Shutter_01.ogg så är saken biff.

När du ändå är där och fifflar så kan du lika gärna byta namn på Cam_Start.ogg och Cam_Stopp.ogg. Då slipper du ljudet när du filmar också.

För övrigt, när vi ändå håller på… det är verkligen superlätt att roota Samsung Galaxy S 2. Här är en steg-för-steg-guide för hur man går till väga:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1103399
Det tog mig ungefär 30 sekunder att roota min telefon!

Taggar:, , ,

12 Responses till “Guide: Stäng av kameraljudet i Samsung Galaxy S 2”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php:58 Stack trace: #0 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php on line 58