Håll koll på kontot

Jag känner mig personligen ytterst tveksam till att använda tredjepartslösningar när det gäller bankaffärer, och vill således helst att banken själv står som garant bakom sin app. Du som är kund hos Skandiabanken har därför all anledning att glädjas – deras egen app är nämligen riktigt bra.

Med appen kan du kolla saldo och flytta pengar mellan (föranmälda) konton, överföra pengar till kontokort (alltså någon annans), hålla koll på köphistoriken, SMS-bevakning på kortköp, och få allmän överblick över konton och kort.

En bra funktion är att du kan koppla noteringar och minnesfotografier till köphistoriken, vilket ger en hygglig kontroll över vad stålarna rullat iväg på. Att ha möjligheten att överföra pengar till en annan persons kontokort är inte heller någon dum funktion (kostnaden är 1 kr per överföring).

Även SMS-bevakning på kontokortsköp är en god idé, men det är direkt dåligt att du inte själv kan ställa in vilket belopp som SMS-bevakningen ska gälla för. Nu varnar Skandia för alla kortköp över 300 kr, vilket känns som en struntsumma som bör leda till rätt många varningsmeddelanden (vilka  kostar 50 öre styck).

Skandiabankens vanliga telefonbank är ett missfoster som är katastrofalt omständlig och användarovänlig. Sedan jag skaffade bankens app har jag lyckligtvis inte behövt använda denna uråldriga tjänst en enda gång, och kommer troligtvis aldrig mer att göra det heller. Bara det är ett plus i kanten.

Appen är överskådlig, lättanvänd och fungerar alldeles utmärkt. Det gäller förstås att ha karaktär nu när det är så lätt att kunna flytta pengar mellan sina konton, men funktionen är också en riktig livräddare ibland.

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Skandia

Kostnad:
Gratis, men vissa tjänster kostar pengar
Annonser:
Nej

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar