Trippla vyer i AndroXplorer

På tal om filhanterare med dubbla vyer. Ett program jag snubblade över är AndroXplorer, som faktiskt känns ännu trevligare än det jag rekommenderade häromdagen.

AndroXplorer har tre stycken vyer som man skiftar mellan genom att svepa med fingret. Det finns ett flertal snabbvägar till olika delar i telefonen, t ex minneskortet, program och fildelning över SMB, och varje vy kan visa valfritt innehåll.

Att flytta filer mellan två mappar är enkelt. Först får du snoka reda på käll- och målfil/mapp i varsin vy. Sedan trycker du och håller ned fingert på den fil som ska flyttas. Välj ”Cut” i menyn som poppar upp. Växla sedan vy och välj ”Paste”, så är saken klar.
Rent funktionsmässigt så har du det vanliga som en filhanterare bör kunna, inklusive sökning, fildelning via SMB och (krypterad) komprimering i mååånga olika format.

Jag tycker att gränssnittet känns mer intuitivt och lättanvänt än i liknande program. En detalj jag gillar är att det går att göra egna genvägar till både filer och kataloger, vilket förstås skönt är när man ofta återkommer till en särskild mapp (till exempel den för nedladdade filer).

Programmet finns i en betalversion med fler funktioner, men gratisvarianten räcker ganska långt.

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned AndroXplorer
Kostnad:
Gratis
Annonser: Nej

Taggar:, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Guide: Stäng av kameraljudet i Samsung Galaxy S 2 | Diamondroid - 8 juni 2011

    […] ett enkelt sätt att bli av med ljudet.Navigera till /system/media/audio/ui/ med exemeplvis AndroXplorer. Byt sedan namn på Shutter_01.ogg så är saken biff.När du ändå är där och fifflar så kan […]

Lämna en kommentar