Watchdog identifierar processorslukande program

Program som dödar processer (för att frigöra minne) går det tretton på dussinet av på Market. I regel funkar det så att man tvångsavslutar alla aktiva processer när telefonen börjar gå långsamt, antingen för hand eller per automatik med så kallad autokill.

Eftersom många applikationer är designade att omedelbart starta om sig själva ifall de avslutas, så är autokill egentligen bara slöseri med batteri.

Watchdog har en lite annan och smartare approach till problemet. Appen håller koll på de processer som är igång, och om någon av dem sticker ut genom att börja ta onormalt mycket processorkraft i anspråk, så varnar Watchdog via vibration eller signal. Du kan då välja att avsluta enbart den störande processen. Som grädde på moset identifieras ju också processorslukaren, så man kan städa bort programmet om problemen fortsätter.

Programmet finns i en annonsversion som är gratis. Betalar man ca 20 kr får man möjligheten att ange hur mycket processorkraft enskilda applikationer ska få tillgång till. Om en applikation går över gränsen så avslutas den automatiskt. Man slipper också annonserna i betalversionen.

Betyg: ★★★★☆
Ladda ned Watchdog Lite
Kostnad:
Gratis. Finns i betalversion för ca 20 kr.
Annonser: Ja

Taggar:, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar