Knöka in fler ikoner med Launch-X

Fullt på hemskärmen igen? Får ikonerna inte plats? Om du inte använder en launcher där du kan lägga till fler skärmar, så blir telefonen snabbt fullproppad med ikoner och widgets. Ett sätt att komma runt detta är att fixa en app som gör ikonerna mindre, så du får in fler på samma begränsade yta. Programmet Launch-X gör just detta!

Med Launch-X kan du skapa en widget där du får in en massa ikoner. Maxstorleken är 4×2, men du kan i gengäld göra ikonerna hälften så stora som originalen, och eftersom det går att rulla i widgeten så kan du i teorin knöka in hur många appar  som helst.

Med härledning av bara namnet skulle man kunna misstolka att det rör sig om en launcher, men det är fel. Programmet går däremot fint att att använda med t ex Go Launcher Ex eller LauncherPro.

Det går att lägga in appar, kontakter och genvägar i en och samma widget. Kontakter kan öppnas på en mängd olika sätt, t ex som direktuppringning eller meddelande (se bilden till höger).

Eftersom det finns en betalversion (för ca 13 kr) är gratisprogrammet förstås något begränsat, men det är mest när man vill in och peta på inställningarna som det märks.

I likhet med Multicon, som är ett annat program i samma genre, är själva inställningsförfarandet till en början en smula ointuitivt, men när man väl fattar hur man ska göra så funkar det ändå rätt bra.

Något jag tyvärr märkte med Multicon var att den segade ner telefonen en hel del. Återstår att se om detta även inträffar med Launch-X.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned Launch-X
Kostnad:
Gratis, finns i betalversion för ca 13 kr
Annonser: Nej

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar