IMDB – ett eldorado för filmnörden

Internet Movie Database har i många år varit en trygg punkt i den filmintresserades tillvaro. Ständigt närvarande och allvetande är det en närmast outtömlig källa för den som plötsligt måste kolla upp en skådis, regissör eller suspekt film i valfri subgenre.

Webbplatsen har tappert slunkit förbi allt för klåfingrig redesign och har behållit sitt enkla utseende, till lycka och glädje för de som är ute efter information snarare än glam och flärd.

Appen är i princip ett fönster mot webbsidan, du kommer med andra ord åt all denna information, men det sker via ett ovanligt begåvat gränssnitt. Det går att kolla på trailers direkt i telefonen, och du kan även köpa filmerna via Amazon.

IMDB är helt enkelt en perfekt applikation att ha i fickan när man ska köpa eller hyra en rulle, eller tvistar med någon kompis om vem som egentligen spelade huvudrollen i den där zombiefilmen från 1976. IMDB är faktiskt en så bra app att det inte längre finns något skäl till att använda hemsidan.

Betyg: ★★★★★
Ladda ned IMDB
Kostnad: Gratis
Annonser:
Nej

Taggar:, , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar