Bättre telefonbok med Dialer One

Android är fantastiskt, men vissa saker är så bakvända att man undrar om någon ens testat funktionerna innan de rullas ut. Att ringa någon på min framtidstelefon är en så omständlig flerstegsraket att jag ibland bara vill kasta ut telefonen genom fönstret.

Där var min gamla skabbiga Nokialur en ren dröm – när man började skriva begynnelsebokstäverna på personen man vill ringa, dök namnet helt enkelt upp i telefonboken. Blixtsnabbt och föredömligt enkelt!

Därför är det skönt att det finns någon där ute tar saker och ting på allvar. En så kallad ’dialer’ som ger standarduppringaren en omgång är Dialer One. Den ger bland annat just denna snabba sökfunktion. Sedan finns det förstås en uppsjö med inställningar som man kan botanisera i.

Några funktioner

  • Du kan ställa in så att långklick på en kontakt ringer upp numret med prefix. Det är bra om man använder en företagstelefon, där privata samtal ska föregås av just ett prefix.
  • Det går att ställa in så att att telefonnummer du ringer ofta dyker upp högre i sökresultatet än andra mindre frekvent uppringda nummer.
  • Det finns en ’speed-dial’-funktion, vilket innebär att du tilldelar en kontakt ett nummer mellan 0-9. Långklick på detta nummer ringer sedan upp personen ifråga. En gammal hederlig klassiker från den analoga tiden som funkar lika bra i digital kostym.

Det negativa

Det finns inte mycket negativt att säga om Dialer One, förutom några småsaker. På min telefon blir det t ex en liten fördröjning när jag söker efter nummer, det är en mikropaus men den är tillräckligt lång för att vara störande. Det är förstås fullt möjligt att detta inte är ett problem på en kvickare lur.

Det är också en smula krångligt att växla mellan olika skärmar – du kan svepa mellan dem för att växla mellan telefonboken, favoriter och senast uppringda nummer, men det skulle vara enklare att ha dessa åtkomliga direkt på skärmen. Appen verkar också sakna Facebook-integration – i vart fall funkar det inte för mig.

Betyg: ★★★½☆
Ladda ned Dialer One
Kostnad:
Gratis
Annonser: Nej

Taggar:, ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar