Styr telefonen med MyPhoneExplorer

Vissa program gör mig genuint glad. Ett sådant är MyPhoneExplorer, som en kollega tipsade om häromdagen. Syftet med programmet är att hantera telefonens innehåll på ett enkelt sätt, och det från din hemdator. Du kan till exempel skriva och skicka SMS, ringa, hantera filer, synka kalendern, backa upp och mycket mer. Under tiden kan telefonen ligga kvar i fickan – eller i rummet intill om du så vill.

Enkel installation

För att det hela ska fungera krävs det att du installerar två program, ett på datorn och ett i telefonen. Installationen är en barnlek och tar bara några minuter. Sedan kopplar du upp dig antingen via WiFi eller USB. Vägen går således inte över någon okänd server på nätet, utan sker i ditt eget nätverk.

Många smarta funktioner

Själva programmet på datorn är enkelt att komma igång med, och är späckat med fiffiga funktioner som gör livet enklare. Du kan t ex synkronisera kalendern på datorn med den i telefonen, få upp SMS på skärmen och du kan redigera och backa upp dina kontakter eller filer på minneskortet (det finns för övrigt en inbyggd filhanterare så behöver du rumstrera om på kortet är det bara att göra det, även över WiFi).

Personligen missar jag ofta SMS och samtal när jag sitter och jobbar, antingen för att telefonen ligger kvar i jackfickan, eller för att jag lyssnar på musik och inte hör signalen. Därför är det helt perfekt att samtal och SMS poppar upp på skärmen.

Lätt att redigera telefonboken

Den som försökt redigera många kontakter i telefonboken vet att det lätt kan bli ett drygt jobb. Flera av mina kontakter hade av någon anledning hamnat dubbelt i telefonen, och listan kändes rörig och stökig överhuvudtaget. Med MyPhoneExplorer var det en smal sak att radera alla dessa dubletter och redigera felaktiga kontakter – något som hade varit en väldigt omständligt procedur att göra i telefonen.

Och det bästa av allt – MyPhoneExplorer är helt gratis!


Betyg: ★★★★½
Kostnad: Gratis
Annonser: Nej
Ladda ned Androidklienten
Ladda ned programmet

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar