Smart Keyboard Pro gör skrivandet lättare

Något som länge drev mig till vansinne med Android var det usla tangentbordet. Det gick så långt att jag övervägde att överge min telefon till förmån för en iPhone (som är en dröm att skriva på i jämförelse). Jag prövade en rad olika tangentbord, men det var inte förrän jag kom över Smart Keyboard Pro som jag såg ljuset i tunneln.  Programmet har inte bara en ordentlig ordbok på svenska, utan också en riktig svensk layout.

Efter att ha använt programmet en tid kände jag att det plötsligt blivit enklare att skriva längre texter på telefonen. Kanske för att Smart Keyboard Pro har stöd för multitouch, vilket gör att man kan skriva med bägge händerna. Kanske för att tangentbordslayouten känns smidigare och mer genomtänkt än i andra applikationer.

Andra bra funktioner är snabbtangent för ett annat språk, t ex engelska (så att man enkelt kan byta ordbok om det ska till att skrivas på engelska)  gester,  smileys, röststyrning, smart ordbok och oerhört mycket mer.

Det är de små detaljerna som utgör helheten, och det här programmet är proppat med genomtänkta inställningar och god funktionalitet. Det finns en gratisversion av programmet, men betalversionen har fler inställningar och funktioner och kostar knappt 20 kronor. Det är väl investerade pengar för att slippa en framtida hjärnblödning.

Betyg: ★★★★★
Kostnad: $2.75
Annonser: Nej
Ladda ned Smart Keyboard Pro
Programmets hemsida

Taggar:, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Guide: Hur du byter tangentbord i telefonen | Diamondroid - 21 april 2011

    […] lämnar fortfarande en del i övrigt att önska. Som tur är finns det alternativ. Mitt tips är Smart Keyboard Pro, som är späckat med inställningar och fiffiga funktioner som gör det mobila skrivandet enklare. […]

Lämna en kommentar