All musik i molnet med Spotify

Uppdatering: Jag kan inte rekommendera Spotify längre. Appen har stora tekniska problem och uppdateringarna lyser med sin frånvaro. Enormt många kunder har problem med applikationen som inte kommer ur offline-läget, har login- och synkproblem, kraschar och är allmänt instabil. Om du tänkte betala en premiumavgift för att kunna använda Androidappen, bör du tänka till en extra gång. I synnerhet om du kör ICS – Spotify är nämligen inte kompatibel med senaste versionen av Android (!).

Originalrecension:
Spotify
har väl knappast undgått någon som varit online de senaste åren. Det tog ett decennium, men till slut fattade även skivbolagsdirektörerna det här med internätet. Det resulterade i den store frälsaren i binär form, med uppgift att rädda musikbranschen undan gratisgenerationens giriga fingrar.
Och det blev ju faktiskt ett lyckat koncept. Sedan jag skaffade Spotify har jag betalat mer för musik per månad än jag gjort på flera år.

Enkel lyssning

Jag som sitter på en gammal seg HTC Hero har dock varit lite kluven till mobilversionen av Spotify, då jag tycker att den slöar ned telefonen för mycket. Men bortsett från det så är det här den musikspelare som dominerar mitt lyssnande. Enkelheten, offlinelyssning och det faktum att den alltid är synkad mot datorklientens spellistor – och vice versa – gör att den vinner i längden.

Strömma musik

Om du har en bra 3G-uppkoppling och ett abonnemang med flatrate, så kan du strömma musik direkt från Spotify när du är på språng. Men det går också bra att spara ned musik på minneskortet, och då kan du lyssna på den även när du inte har någon uppkoppling. Det verkar funka rätt bra även när abonnemanget tagit slut, så länge du inte försöker logga in. Det går givetvis också bra att synka och streama över WiFi.

Integration med egna musikfiler

Spotify kan även spela upp din rippade musik. Men integrationen med egna låtar kunde vara mycket bättre, just den funktionen känns på sin höjd som en mycket rudimentär beta. Alla lokala musikfiler hamnar i en enda mapp – vilket givetvis inte blir speciellt överskådligt. Jag skulle också vilja kunna söka efter nedladdade låtar i offline-läget, och relaterade artister känns som en funktion som skulle kunna funka bra även i mobilklienten.

Smakar det så kostar det

99 kronor i månaden för att vara exakt. Det finns ingen mobil gratisversion, utan det är bara att slanta upp. Å andra sidan gör jag det gärna för att slippa den debila reklam som roterar i gratisprogrammet.

Slutsats

Trots vissa irritationsmoment är Spotify är en utmärkt applikation som öppnar upp för ett mycket varierat lyssnande. Fjärran är de deppiga dagar då man var låst till sin egen begränsade musiksamling!

Betyg: ★★★★½
Kostnad: 99 kr i månaden
Annonser: Nej
Krav: Konto hos Spotify
Ladda ned Spotify

Taggar:, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vad är det egentligen som pågår hos Spotify? (+ tips på alternativ) | Diamondroid - 29 mars 2012

    […] ( 0 )Vad är det egentligen som pågår hos Spotify? (+ tips på alternativ)Att Spotify har stora problem med sin Androidklient råder det ingen tvekan om. Användare rapporterar att […]

Lämna en kommentar