Bli ordkung med Ordsvall

I svenskutvecklade Ordsvall ska du hitta ord på en skärm med slumpvis ordnade bokstäver. Det finns två spellägen; i det ena är skärmen fylld med bokstäver, i det andra fylls bokstäverna på allt eftersom och det gäller att städa undan ord innan skärmen fylls helt och hållet.

Ord går att finna i alla möjliga riktningar, du drar med fingret för att binda samman bokstäver, enda kravet är att de angränsar till varandra. Som tur är finns det en räknare som visar hur många ord som går att hitta, så att man inte behöver sitta och leta i blindo. Det är faktiskt ganska fascinerande att se hur många ord det går att få ut ur 25 tecken.

Trots sin avsaknad av action är detta ett spel som trollbinder. Jag får motvilligt erkänna att både jag och min flickvän blivit slavar under Ordsvall. Vi slåss om telefonen, och det har gått så långt att min tjej bestämt sig för att köpa en egen Androidlur bara för att kunna spela Ordsvall!

Det enda irritationsmomentet är det besynnerliga valet att dekorera skärmen med bläckplumpar som täcker över innehållet. Det gör det besvärligt att läsa instruktionstexter och plumparna lägger sig ibland rakt över slutpoängen vilket inte är så fantastiskt.

Detta får dock betecknas som en petitess i sammanhanget – på det hela taget är Ordsvall perfekt underhållning för döda stunder, som på bussen till och från jobbet till exempel.

Betyg: ★★★★½
Kostnad: Gratis
Annonser: Ja

Taggar:, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar