Backa upp din telefon med Titanium Backup

Din mobiltelefon är i praktiken en dator på fickan, och ju mer applikationer, meddelanden och annan bråte du fyller den med, desto större blir så småningom behovet av backup. Det finns en uppsjö med program på marknaden. Ett av de bättre är Titanium Backup.

Schemalagd backup

Programmet kan spara all typ av användardata och i stort sett samtliga applikationer på din telefon – även skyddade (köpta eller nedladdade) program. Du kan skapa schemalagd backup som går igång på vissa dagar och tider, och det finns ett helt gäng fiffiga snabbknappar för att göra den manuell säkerhetskopieringen så smidig som möjligt. Med filterfunktionen kan du enkelt sålla ut vilken typ av information du vill backa upp. Vidare kan du sätta egna etiketter på applikationerna för att skapa en utökad filtrering. För dig som ofta växlar mellan olika rommar finns det även en funktion för att migrera systeminställningarna.

Freeze

En funktion som jag älskar är möjligheten att frysa applikationer. Det kan handla om bloatware som telefontillverkaren eller operatören petat in i telefonen och som annars kan vara svårt att bli av med. Funktionen lägger programmet i malpåse och när det är gjort så är det som om programmet upphört att existera. Skulle det visa sig att du behöver plocka fram det igen är det tillbaka med en knapptryckning. Oerhört smidigt även för att bli av med andra irriterande applikationer som du aldrig använder, men som ändå ligger och fifflar i bakgrunden…

Kryptering och komprimering

Titanium Backup kan givetvis komprimera din sparade data, men också kryptera den. Extra fint är att du inte behöver fylla i lösenordet när du backar upp telefonen vid nästa tillfälle, enbart när du behöver dekryptera filerna.

Övriga verktyg

Två lite dolda funktioner är att man kan skapa köer av applikationer som ska avinstalleras, samt appar som ska flyttas över till minneskortet. Det fina med detta är att Titanium Backup inte visar en irriterande bekräftelseskärm för varje applikation som ska bort eller flyttas. Det är programmet rätt ensamt om.

Det enda som avhåller mig från att ge Titanium Backup högsta betyg är det oerhört röriga och förvirrande gränssnittet. Det måste rimligtvis gå att göra det enklare!

Betyg: ★★★★½
Kostnad: Ca 40 kr. Finns i gratisversion med begränsad funktionalitet.
Annonser: Nej
Krav: Rootad telefon
Ladda ned Titanium Backup direkt
(nyckel för att låsa upp extra funktioner köps på Market)
Titanium Backups hemsida
Här finns en utmärkt användarguide för programmet (på engelska)

Taggar:, , ,

3 Responses till “Backa upp din telefon med Titanium Backup”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php:58 Stack trace: #0 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp in /home/mokise/domains/diamondroid.com/wp-content/themes/skeptical/includes/theme-comments.php on line 58