Smartare telefon med Go Launcher EX

Go Launcher EX är, som namnet antyder, en så kallad launcher. Det är en typ av program som ger fler funktioner åt hemskärmen i din Androidtelefon. Go Launcher är en snabb rackare, och dessutom snygg och späckad med smarta lösningar som gör fifflandet med telefonen både roligare och lättare. Jag har tidigare använt bl a LauncherPro som är en annan variant på temat, men tycker nog ändå att Go Launcher är ett strå vassare.

Speciellt gillar jag programlådan som nu blir uppdelad på tre flikar; alla program, de senast använda och de som är igång just nu – med möjlighet att avsluta programmen om du känner för att frigöra lite minne.Om du vill ändra ordningen på apparna är det bara att flytta på dem, och du kan skapa mappar för att städa upp ytterligare – vilket är mycket bra när telefonen börjar bli välfylld. Det går även att gömma (eller låsa) program som du inte använder. Det kan vara sådana program som din operatör eller mobiltelefontillverkare förinstallerat på telefonen, men som du aldrig använder.

Om man trycker en stund på en ikon i programlådan får man möjlighet att direkt och på plats avinstallera appen, vilket går betydligt snabbare än den konventionella vägen.

En annan skön grej är att ikonerna cachas, vilket gör underverk på en långsam telefon – ingen mer irriterande lagg när man scrollar i listan allså! Och tycker du att det är lite för glest mellan ikonerna så kan du ändra antalet applikationer som visas per sida. På min telefon kan jag ha 5×5 ikoner istället för ordinarie 4×4, men jag antar att det är upplösningsberoende.

Hur många hemskärmar du kan ha varierar mellan olika telefoner och versioner av Android, och Go Launcher Ex har stöd för en hel massa. Jag vet inte riktigt vad jag skulle ha exempelvis fjorton skärmar till, men det finns väl alltid någon därute som inte kan få nog av genvägar. En trevlig detalj är att du enkelt kan ändra ordningen på skärmarna.

Go Launcher EX

I botten av skärmen finns ett antal dedikerade specialikoner, så du snabbt kan komma åt t ex uppringning, kontakter, meddelanden osv. Dessa går givetvis att byta ut, och du kan ha upp till fem stycken på varje skärm.

Exempel på tema

Den som inte alls trivs med hur saker och ting är kan byta ut ikoner och namn på alla applikationer. Det går också att ladda ner ett par fina teman så din telefon får ett nytt, fräsigt utseende. Just denna feature var dock lite i tyngsta laget för min lur.

På det hela taget känns det riktigt gediget och jag gillar de smarta detaljerna, att saker och ting känns logiskt. Jag fann mig tänka ”undrar om det här fungerar”, när jag flyttade ut en mapp full med program från programlådan till skrivbordet, och det gjorde det förstås. Den fick till och med en liten fin skräddarsydd ikon så att jag snabbt ser vad som är inuti mappen. Inställningarna är logiskt och prydligt upplagda, vilket är mer än vad man kan säga om andra launchers, och avsaknaden av en miljard olika menyval är faktiskt ganska skönt. Därmed inte sagt att det inte finns saker att ställa in, men det är inte på en lika anal nivå.

Sammantaget trivs jag oerhört bra med GO Launcher EX. Vore det inte för att det är onödigt krångligt att skapa programalias från programlådan och att teman slöar ner luren, så hade det blivit full pott.

Betyg: ★★★★½
Kostnad: Gratis
Annonser: Nej
Ladda ned Go Launcher EX

Taggar:, ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Home Switcher | Diamondroid - 6 mars 2011

  […] Switcher är ett program för dig som gillar att experimentera med olika launchers, som t ex Go Launcher EX. Det enda appen egentligen gör, är att låta dig välja vilken launcher som ska vara aktiv. Det […]

 2. Launch-X får in fler ikoner på hemskärmen | Diamondroid - 11 april 2011

  […] rör sig om en launcher, men det är fel. Programmet går däremot fint att att använda med t ex Go Launcher Ex eller LauncherPro.Det går att lägga in appar, kontakter och genvägar i en och samma widget. […]

 3. Guide: Hur du byter launcher i din telefon | Diamondroid - 13 april 2011

  […] applikation som helst. Den installeras också precis som vanligt. Du kan pröva med exempelvis Go Launcher EX, som är ett alldeles utmärkt program. Andra tips är ADW Launcher, LauncherPro och Zeam. Pröva […]

 4. Smartare telefonbok | Diamondroid - 4 juli 2011

  […] länge en pålitligt leverantör av väldesignade Androidapplikationer. Jag har tidigare skrivit om GO Launcher EX, som ersätter telefonens hemskärm med ett trevligare och smartare dito. Men GO har lyckligtvis […]

 5. Snygg kalenderwidget | Diamondroid - 7 september 2011

  […] kalenderwidgetGO:s segertåg tuffar vidare genom Androidvärlden. Det tog inte lång tid innan Go Launcher EX petade ner LauncherPro från tronen, eller för Go SMS Pro att skuffa in Handscent SMS i […]

 6. Guide: Installera appar från andra källor än Market | Diamondroid - 15 september 2011

  […] launcher så kan du (med all sannolikhet) byta ut ikonen i botten som leder till app-lådan. I Go Launcher EX så långklickar du bara på ikonen (1) och väljer Delete (2). Ikonen förvandlas då till ett […]

Lämna en kommentar