Skydda privatlivet del 1: DroidWall

Jag kan ibland känna mig lite obehaglig till mods över att privatlivet ska samsas med en massa program som jag faktiskt inte har någon direkt kontroll över. Påfallande många applikationer på Market vill ju ha tillåtelse till att göra både det ena och andra, privilegier som i bland kan tyckas onödiga utifrån programmets uttalade syfte.

Det är där DroidWall kommer in som räddaren i nöden. Programmet är helt enkelt en liten brandvägg där du anger vilka applikationer som ska få tillgång till nätet eller ej. Du kan ställa in om de ska blockeras från WiFi, 3G, både och eller inte alls. Sedan kan du koppla av och sluta oroa dig för vad dina program pysslar med när du inte märker nåt. En positiv bieffekt är att DroidWall även blockerar annonser i programvara som har det som betalningsmodell.

DroidWall kommer med en behändig widget så att du med en knapptryckning kan slå av eller på brandväggen – bra om ett program plötsligt inte fungerar som det ska och du behöver felsöka.

Syftet med DroidWall är egentligen att förhindra program att ligga och suga musten ur de abonnemang som inte har flatrate. Det får man så att säga på köpet.

En nackdel med DroidWall är kravet på rootad telefon. Det öppnar upp för andra säkerhetsproblem för den som inte har (eller vill ha) koll. Även fortsättningsvis gäller förstås att ha ett vaksamt öga öppet, men livet blir iallafall något lugnare med Droid Wall installerad.

Betyg: ★★★★★
Kostnad: Gratis
Annonser: Nej
Krav: Rootad telefon
Ladda ned DroidWall

Taggar:, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Skydda privatlivet – del 2 | Diamondroid - 7 juni 2011

  […] integritet. Jag har tidigare skrivit en del om appar som gör din telefon lite säkrare. En är Droidwall, som är en enkel men oumbärlig brandvägg. En annan är Privacy Blocker, som kan modifiera […]

 2. Skydda privatlivet del 3: Förhindra autostart av applikationer | Diamondroid - 20 juni 2011

  […] root för tyst avinstallation och för att ändra startprivilegier.SlutsatsI kombination med DroidWall och LBE Security Service får du nu ännu större befogenhet att själv bestämma vem som ska få […]

 3. 3 appar för bättre säkerhet | Diamondroid - 24 augusti 2011

  […] kan du installera appar utan att oroa dig för att de ska skicka din privata information vidare. Läs mer om Droidwall!Med LBE Security Service kan du ange vilka privilegier dina installerade program ska få tillgång […]

 4. Diamondroid - 21 oktober 2011

  […] bara att köra på. Om du som jag vill ha den här informationen för dig själv – installera DroidWall och neka Onavo access. Programmet fungerar nämligen precis lika bra ändå!Betyg: Kostnad: Gratis […]

 5. PDroid – en seriös utmanare till LBE Security Service | Diamondroid - 19 december 2011

  […] en Androidtelefon. Jag har tidigare skrivit en del om appar som värnar privatlivet, till exempel DroidWall – den snudd på obligatoriska brandväggen. Eller LBE Privacy Guard, som vaktar på appar som […]

 6. Snoka upp snokare med Addons Detector | Diamondroid - 19 juni 2012

  […] visa annonser i telefonens huvudmeny, vill säga utanför sin egen app.I kombination med AdAway och DroidWall blir det nu alltså ytterligare lite enklare att få kontroll över, och sedan eventuellt strypa, […]

Lämna en kommentar